نماد های زیادی از این شهر تقدیم کشور عزیزمان شده است . قیام و الگوی حکومت شیعی سربداران چون ستاره ای است در دل آسمان کویر این شهر که هنوز هم درخشش خود را در سپهر  ایران دارد. 

اسب چوبی که یک نماد ظلم ستیزانه است که حتما باید درباره اش بخوانید چرا که نمادی قوی و زنده در منطقه فرهنگی اجتماعی سبزوار بزرگ میباشد. 

چولی چغل که مراسم طلب باران میباشد نیز یکی دیگر از رسوم و نمادهای این شهر میباشد. 

آثار اجتماعی و تاریخی فرهنگی زیاد دیگری نیز در شهر وجود دارد که کاروانسراها از مهمترین های آنها هستند . از دیر باز  شهر سبزوار نمادی فرهنگی و بازرگانی در مسیر راه ابریشم و حرم مطهر رضوی بوده است. به دلیل  موقعیت استراتژیک جغرافیایی کاروانسراهای زیادی برای استراحت مسافران در  این شهر ساخته شده اند که بعضی از آنها نیز به دلیل دل مهربان و نیت خیر بانیانشان وقف مسافران بوده اند. 

نماد کاروانسرا در سراسر جاده ابریشم حضور دارد ولی در شهر سبزوار این نماد جلوه خاص خود را دارد. امروز نیز کاروانسرای فرامرز خان در میدان زند به موزه مردم شناسی بدل شده است. 

هم چنین بازار های سبزوار که نماد تجارت شهر اند و وسایل مورد نیاز مسافران و تاجران این مسیر رافراهم میاورده اند هنوز زنده و  پایدار هستند و ارزش دیدن دارند. بازار مکانی اجتماعی اقتصادی  که مردم با هم دیدار میکردند و به تامین نیازهای اقتصادی اجتماعی خود میپرداختند و میپردازند. محل شکل گیری  شبکه های اجتماعی و فکری اقتصادی در این مکان ها میباشد. 

فرهنگ و واژگان و رسوم بازار سبزوار خود زمینه تحقیقی برای دوستداران علوم اجتماعی اقتصادی  و فرهنگی میباشد.